Breaking News

5 πρακτικοί κανόνες για μαγείρεμα με βάση τα θαλασσινά.

Διαχειριστείτε σωστά τα θαλασσινά προτού τα μαγειρέψετε ακολουθώντας τους παρακάτω πέντε χρυσούς κανόνες.

1. Αν η συνταγή θέλει καθαρισμένες γαρίδες, μην πετάτε τα κεφάλια. Μπορείτε να τα βράσετε με λίγο καρότο, κρεμμύδι, σέλινο και βότανα και να φυλάξετε το ζουμί για σούπες, πιλάφι, ριζότο, ή σάλτσες.

2. Οι γαρίδες ψήνονται μέσα σε 3΄-5΄ και δίνουν μια ξεχωριστή γεύση στο πιλάφι, στις σαλάτες. Ακόμα πιο απλά ψήνονται στο γκριλ ή στο τηγάνι.

3. Αν προτιμάτε νωπά καλαμάρια ή θράψαλα, θέλουν προσοχή στο καθάρισμα. Να τα πλένετε καλά, γιατί πολλές φορές έχουν άμμο στην ουρά. Επίσης αφαιρέστε τα μάτια γιατί πετάγονται στο τηγάνισμα.

4. Για τα μεγάλα καλαμάρια και εφόσον προορίζονται κυρίως για τηγάνι, αφού κοπούν σε ροδέλες, τα βάζετε σε νερά με ½ κουτ. τσαγιού μαγειρική σόδα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το τηγάνισμα.

5. Για εξοικονόμηση χρόνου και ευκολία στο μαγείρεμα, προτιμήστε φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα σουπιάς ή καλαμαριών που δεν χρειάζονται καθάρισμα.

Πηγή : olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo NewsfeederGr και εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές απόψεις του εκάστοτε σχολιαστή.
Παρακαλούμε θερμά σχολιάζετε ευγενικά, πολιτισμένα και τα σχόλια να είναι σχετικά με το θέμα του άρθρου. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή ρατσιστικό/κακοποιητικό λόγο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.