Breaking News

Aνάσταση νεκρών σε δέκα χρόνια ; Τι υποστηρίζει η κρυογονική.

photo from themarysue.com

Η κρυογονική μέθοδος είναι η διαδικασία της κατάψυξης και διατήρησης ενός ολόκληρου σώματος με την ελπίδα ότι η ανάνηψη και θεραπεία του θα είναι εφικτή κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον.

Γενικά η κρυογονική είναι μια αμφιλεγόμενη διαδικασία και κανείς δεν ξέρει ακόμα εάν είναι εφικτό να επανέλθει στη ζωή ένας άνθρωπος από τη στιγμή που το σώμα του θα έχει παγώσει. Υπάρχουν εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όπου είναι τεχνητά δυνατό να διατηρηθεί ένα σώμα μέσα σε υγρό άζωτο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από -130°C). Το κόστος της κρυογονικής κατάψυξης ενός σώματος για αόριστο χρονικό διάστημα υπολογίζεται σε περίπου 43.000€.


Τι υποστηρίζει Αμερικανός επιστήμονας


Εφιαλτικά σενάρια δημιουργεί Αμερικανός ειδικός στην κρυογονική, ο οποίος προβλέπει ότι ακόμη και την επόμενη δεκαετία οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να αναστήσουν νεκρό που θα έχουν πρώτα καταψύξει. Ο Ντένις Κοβάλσκι, που είναι πρόεδρος του Cryonics Institute, πιστεύει μάλιστα ότι σύντομα η τεχνική θα φέρει τον «θάνατο» των κηδειών, καθώς και θα τις αντικαταστήσει και μάλιστα, σε τιμή ευκαιρίας.
Ο Κοβάλσκι είναι τόσο σίγουρος για την πρόβλεψή του, που τον Δεκέμβριο πλήρωσε 140.000 δολάρια για να κλείσει θέση ώστε να καταψύξει τον εαυτό του, τη σύζυγό του Μαρία και τα τρία παιδιά τους, τον 16χρονο Τζέιμς, τον 17χρονο Ντάνι και τον 19χρονο Τζέικομπ, όταν πεθάνουν.

«Το Cryonics είναι ένα όχημα που μας μεταφέρει στο μέλλον», δήλωσε στη διαδικτυακή έκδοση της Daily Star, τονίζοντας ότι η επαναφορά όσων νεκρών έχουν καταψυχθεί με την κρυογονική θα μπορούσε να γίνει και σε μόλις δέκα χρόνια. «Μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, ωστόσο συμβαίνει τώρα», είπε χαρακτηριστικά.Φέρνει ως παράδειγμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, λέγοντας ότι πριν 100 χρόνια το να φέρει κανείς πίσω από τους νεκρούς κάποιον χτυπώντας το στήθος του ή διαπερνώντας το σώμα του με ηλεκτρικό ρεύμα θα ακουγόταν σαν να μιλάμε για το τέρας του Φρανκεστάιν.
Ο Κοβάλσκι, που έχει καταφέρει να ξεσηκώσει παγκόσμια θύελλα αντιδράσεων, δήλωσε ότι 1.767 άνθρωποι από όλον τον κόσμο έχουν πληρώσει για να καταψυχθούν στο ινστιτούτου του στο Κλίντον Τάουνσιπ του Μίσιγκαν, ένα από τα τρία ινστιτούτα στον κόσμο που προσφέρουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες.

Μάλιστα, φιλοξενεί ήδη τα παγωμένα πτώματα 160 ανθρώπων. Η τεχνική που εφαρμόζει προβλέπει τη βύθιση του πτώματος σε υγρό άζωτο έτσι ώστε να παγώσει. Τέλος, ο ειδικός προβλέπει ότι παρόλο που στις μέρες μας το κόστος για την κρυοσυντήρηση ανέρχεται σε 28.000 δολάρια το άτομο, σύντομα η τιμή θα μειωθεί και η κρυογονική θα αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κηδείες ή την αποτέφρωση των νεκρών.

Πηγές : iatropedia.gr | real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo NewsfeederGr και εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές απόψεις του εκάστοτε σχολιαστή.
Παρακαλούμε θερμά σχολιάζετε ευγενικά, πολιτισμένα και τα σχόλια να είναι σχετικά με το θέμα του άρθρου. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή ρατσιστικό/κακοποιητικό λόγο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.